Burgemeester Frans Peeters en de projectpartners Van Roey Vastgoed, Vanhout projects en DMI Vastgoed gaven woensdagnamiddag het officiële startschot voor de bouw van Ecodroom naast het stadhuis Werft in Geel.

Dit is een onderdeel van Gheelodroom, een multifunctioneel stadsvernieuwingsproject.

Ecodroom is één van de projecten die Geel een nieuw gezicht moet geven. Het project is gevestigd op een unieke locatie voor wonen en winkelen op een boogscheut van het gezellige centrum.

Zo wordt een ruimte van 1650m² voor diensten en handel ontwikkeld. Ook worden er meer dan 140 appartementen gebouwd voor een mix van doelgroepen. Het binnenplein wordt een mooie binnentuin waarbij de inspiratie gehaald werd bij de traditie van de postpaadjes in Geel. Dit zijn kleine doorgangen kris kras door de stad die het centrum gezellig maken. Ook in de binnentuin moeten ze een rustige en gezellige uitstraling geven.

Een vliegende start
Alle voorbereidende werken, de afbraak van het voormalige zwembad en het uitgraven van de ondergrondse parking liepen als een trein. Ondertussen zijn de werken al goed gevorderd en loop alles volgens schema.

Ook de verkoop van de appartementen schoot uit de strartblokken. Op zeer korte tijd is al 30% van de appartementen verkocht. Tijdens de opendeurdagen kunnen geïnteresseerde kopers meer te weten komen over deze appartementen.

Timing
In het voorjaar van 2012 opent de publieke parking zodat ze de bezoekers van de Palmenmarkt kan verwelkomen. De bouw van 53 appartementen, het vredegerecht  en de handelsruimten zal 2 jaar in beslag nemen en geopend worden in 2014.

In de tweede bouwfase wordt het accent gelegd op de ontwikkeling van serviceflats en betaalbaar wonen.

Geïnteresseerden kunnen op 1 en 2 oktober tussen 11 en 16u terecht in de werfkeet voor het opendeurweekend rond Ecodroom.  

Verslag en foto's: Kristof Baelus /Nnieuws